Wellness Leven

Wellness Leven is een onderdeel van Massage & Therapiepraktijk Aniek. Ik, Aniek, heb de webshop opgericht om mensen meer toegang te geven tot etherische oliën en mijn kennis hierover te delen. Etherische oliën hebben zoveel mooie eigenschappen om lichamelijk en geestelijk minder ongemakken te ervaren, pijntjes weg te nemen en te zorgen voor ontspanning. Zeker voor hoogsensitieve kinderen en volwassen biedt dit echt een grote ondersteuning.

Over mij

Ik woon met mijn man en 3 kinderen Sophie(2016), Milou(2018) en Jordi(2020) in Wieringerwerf.

Mijn interesse voor alternatieve geneeskunde werd getriggerd rond mijn 18de. In die periode verhuisde ik voor mijn studie naar Leeuwarden voor de HBO opleiding Vrijetijdsmanagement. Ik vond het heerlijk om “los” te zijn van thuis, maar moest wel erg acclimatiseren in de nieuwe omgeving. Om te ontspannen maakt ik geregeld een afspraak voor een energetische massage.

Bali & Thailand

Mijn interesse in de alternatieve geneeskunde werd steeds groter en in het derde jaar van mijn opleiding heb ik ervoor gekozen om de minors Spa & Health te volgen in Thailand en Bali. In beide landen heb ik 10 weken mogen wonen, studeren en genieten van het leven daar. In de landen heb ik de alternatieve geneeskunde zowel in luxueuze spa resorts als bij de mensen thuis van dichtbij kunnen zien en meemaken.

Zelfhelendvermogen

Mensen in Thailand en Bali die een klacht hebben zoeken eerst naar alternatieve geneeskunde, voordat zij aankloppen bij een dokter. Heerlijk dat de mensen in deze landen zo relaxed zijn en vertrouwen op het zelfhelendvermogen van het lichaam met behulp van alternatieve geneeskunde. De rust die je vindt in die landen is zo fijn ten opzichte van een gestrest land als Nederland. Blijkbaar zoeken mensen van al over de wereld ook die rust en ontspanning, door naar deze landen te komen. De spa resorts worden druk bezocht door de westerse bevolking en de mensen hier genieten van de rust en van de diverse behandelingen die mogelijk zijn. Iedereen heeft zijn rust op een moment ook nodig.

Praktijk

Na veel geleerd te hebben kwam ik terug in Nederland en verhuisde naar Wieringerwerf. Nu wist ik wat ik hier wilde doen. Ik wilde een stukje van Thailand en Bali naar Nederland halen. Om dit te bereiken heb ik in Nederland verschillende opleidingen gevolgd om met de juiste theorie en behandelingen mijn praktijk te openen en mensen te helpen.

Massage & Therapiepraktijk Aniek

De opleiding tot Wellnessmasseur, Aromatherapie, NEI-therapie en HSP coaching zijn onderdeel van mijn praktijk geworden. In januari 2015 heb ik mij ingeschreven bij de KVK en staat mijn praktijk bekend als “Massagepraktijk Aniek”. Inmiddels is er in 2018 ook een therapiekant bijgekomen en is de naam gewijzigd naar Massage & Therapiepraktijk Aniek.

Veel plezier met lezen over etherische oliën bij Wellness Leven en wellicht tot ziens in mijn praktijk!