Kinderen en etherische oliën

Kinderen en etherische oliën gaan ieder zo puur, hand in hand. Voor kinderen kan het fijn zijn om soms wat extra steun te krijgen. Ondersteuning bij het lekker in slaap vallen en door te slapen. Om met zelfvertrouwen, een veilig gevoel en een “je bent goed zoals je bent” houding naar school, sport en familie dingen te gaan. Tijdens een verkoudheid om de snotneus weg te werken. Maar ook ter bescherming van prikkels in een andere omgeving waar andere mensen zijn. En om kindjes te laten ontprikkelen als er wel teveel op ze af is gekomen.

Etherische oliën kunnen bij bovenstaande voorbeelden een grote ondersteuning zijn. Voor baby’s en kinderen is er een speciale kids-lijn tot ongeveer 6/7 jaar. Deze lijn bestaat uit producten waarvan er meerdere etherische oliën in een flesje zitten die de werking van elkaar versterkt. Na 7 jaar is de lijn natuurlijk ook nog te gebruiken, maar mag er ook gekeken worden naar de HSP-lijn voor ondersteuning. Alle producten zijn helemaal natuurlijk, wat de werking ervan versterkt. 

Hoe weet je welke olie er het beste bij jouw kind past?

Het is soms, merk ik zelf ook, best wel lastig om in te schatten welke olie je kind op dit moment het beste kan gebruiken. Bij een verkoudheid is de keuze dan weer niet zo moeilijk. Om bijvoorbeeld de juiste slaapolie voor je kind uit te zoeken is er de keuze uit Slaapschaap, Kippendroom en Monstertjesspray. Alle drie de geuren hebben een effect op het slapen met ieder zijn eigen eigenschappen. Het kan dan handig zijn even uit te testen welke geur er het beste bij jouw kindje past.

Wat je kunt doen om een olie voor je kind uit te testen is:

  • Je lichaam gebruiken als pendel
  • Met een pendel of bio-tensor uitkiezen
  • Kijken welke eigenschappen een olie heeft en of deze overeenkomen met de “klachten”. 
  • Je kind zelf vragen welke olie hij wilt gebruiken. Kinderen kunnen zelf heel goed hun gevoel volgen en daarbij ook de olie kiezen die zij op dat moment nodig hebben. 

Vindt je het lastig om voor jouw kind de meest geschikte olie te kiezen? Neem dan even contact met me op. Ik kijk graag vrijblijvend met je mee welke olie op dit moment het beste bij jullie past en ik kan je adviseren in het gebruik ervan.

Wanneer gebruik je etherische oliën bij kinderen?

Je kunt etherische oliën bij kinderen gaan gebruiken als je denkt dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Etherische oliën zijn natuurlijke producten met hele mooie eigenschappen. Bij ons zijn de producten verkrijgbaar in flesjes olie, airsprays, rollers, massageolies en balsems.

Met een flesje olie kun je alle kanten op. Je kunt de olie verdampen in een diffuser of geurverspreider. En je kunt er ook een massage olie, roller, voetenbad en nog veel meer mee maken. Een teveel gebruik van oliën kan helaas ook voor een averechts effect zorgen. Om dit te voorkomen krijg je van mij bij iedere bestelling een “werklijst” waarin staat hoeveel druppels van olie je precies nodig hebt voor bijvoorbeeld een voetenbad. 

De rollers, airsprays, massageolies en balsems zijn al kant en klaar en kun je gelijk gebruiken wanneer je dit nodig vindt. Dit zijn hele fijne opties voor als je op een veilige manier wilt werken met etherische oliën. 

Eigen ervaring

Ik werk inmiddels zelf al een aantal jaren met deze producten en ze blijven mij verbazen. De heerlijke geuren en sterke werking zorgen ervoor dat onze kinderen er zelfs zelf om vragen. Heel fijn dat ze zelf aangeven wanneer ze een olie willen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.