Zelf je eigen olie uittesten!

Zelf je eigen olie uittesten is wat mensen graag willen leren in mijn praktijk. En ook hoe je nu de beste olie voor jezelf kunt uitkiezen. Er zijn verschillende manieren om dit uit te testen. Zo kun je testen met behulp van een pendel, biotensor, op gevoel, met je reukvermogen, op basis van je klacht, door middel van een spierspanningstest en door gebruik van je lichaam de geschikte olie uitkiezen. Hier ga ik je vertellen hoe je kunt testen door gebruik te maken van je eigen lichaam. Dit is heel handig want je hebt jezelf altijd bij je en je hoeft geen gebruik te maken van hulpmiddelen. Zo kun je op een snelle en bijna onzichtbare manier uittesten of een product goed voor je is. Dit werkt niet alleen zo bij de etherische oliën, maar ook bij bijvoorbeeld producten uit de supermarkt, vitamine en voedingssupplementen. 

Met het uittesten op deze manier gebruik je je lichaam als ware als een pendel en volg je volgende stappen. Ik er hierbij vanuit dat een vrouw gaat uittesten.

 • Ga losjes staan, armen langs je lijf, wees je bewust van je lichaam en adem een keer diep in en uit.
 • Vraag aan jezelf: ben ik een vrouw?
 • De beweging die je lichaam nu maakt geeft het antwoordt “JA” op een gesloten vraag
 • Vraag nu aan jezelf? ben ik een man?
 • De beweging die je lichaam nu maakt geeft het antwoordt “NEE” op een gesloten vraag
 • Als je dit meer wilt oefenen kun je nog meer vragen uittesten, bijvoorbeeld: Ben ik ouder dan (je leeftijd) of ben ik jonger dan?
 • Je neemt nu een flesje olie van jouw keuze in je handen en houd dit tegen je buik, ter hoogte van je navel/zonnevlecht.
 • Voel even wat de olie met je lichaam doet
 • Vraag: ‘Is dit de meest effectieve olie voor mij op dit moment?’
 • Het antwoordt op de vraag komt voort uit de beweging die je maakt en zo weet je of de olie nu bij je past of niet.
 • Zo kun je verschillende oliën uittesten
 • In de meeste gevallen komt er uiteindelijk 1 olie naar voren.
 • Deze olie kun je vervolgens op jou manier gebruiken, met een voetbad, in de diffuser, als een roller enz.. Ook dit kun je natuurlijk uittesten op dezelfde manier.

Heb je nog vragen over hoe je zelf je eigen olie kunt uittesten? Laat het me dan weten, dan kan ik je helpen. In het begin kan het best lastig zijn om op deze manier de juiste olie te kiezen voor jezelf. Soms slaat de twijfel ineens toe, Heb ik wel de juiste olie? Hoeveel heb ik hiervan nodig? Wanneer moet ik het gebruiken? Voor alle vragen kun je altijd bij me terecht. Ik kijk dan met mee en kan je voorzien van advies. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.