Zwanger Bevallen Baby Tips

Zwanger Bevallen Baby Tips, als je zwanger bent of wilt worden komt er veel op je af. Je leven gaat, of het nu je eerste of latere baby is, altijd veranderen. In dit artikel ga ik je laten zien wat je van deze periode kunt verwachten en wat je kunt doen om jezelf op een natuurlijke manier te ondersteunen. Dit alles gekeken naar een “normaal” gelopen zwangerschap. Ik wens je alvast heel veel plezier in deze bijzondere periode.

Zwanger proberen te worden

Als je zelf de bewuste keus hebt gemaakt om papa en mama te worden, komt de periode van oefenen en testen. Een zenuwslopende tijd waarbij het bij de een gelijk raak is en een ander moet soms wat meer geduld hebben voordat het lukt. Welcome & Prepare Airspray zorgt ervoor dat je je op energetisch niveau voorbereid op de zwangerschap.

Het komt regelmatig voor dat vrouwen niet zwanger kunnen worden omdat er nog een energetische blokkade op rust. De blokkade is nu niet meer van toepassing en deze spray zorgt ervoor dat je het los kunt laten en de energie weer vrij gaat stromen. Ook helpt de spray bij belemmerende gedachten en angsten. De spray is natuurlijk geen toverstafje, je zult ook aan jezelf moeten werken en als er een lichamelijke oorzaak is waardoor je moeilijk zwanger wordt zal de spray geen wonderen verrichten. 

Het is belangrijk om ondanks de “gezonde¨ spanning te zorgen voor rust om je heen in je lijf en in je hoofd. Zorg dat je in balans blijft. Je kunt je hoofd rustig krijgen door bijvoorbeeld al je gedachten eens op te schrijven of uit te spreken tegenover je partner. Daarnaast kun je mindfulness of meditatie proberen. Er zijn op youtube genoeg geleide meditaties te vinden, zo kun je rustig gaan liggen/zitten en luisteren naar de stem. Je kunt ook onderstaande meditatie “maak je dromen waar” doen . Tip: spreek hem voor jezelf in, zo hoef je niet steeds te kijken naar de volgende stap.

Laat alles wat geweest is achter je, het is tijd om te dromen… Zie je dromen voor je, allemaal… groot en klein… Alles wat je wilt bereiken en alles wat je wilt doen zie je voor je… Focus je nu op 1 droom en duik in die droom… Laat jezelf omringen door de droom… Wat voel je?… Ben je gelukkig en blij of zit er nog twijfel en angst… Geef elke emotie de kans om er te zijn… Zijn er emoties die jou ervan weerhouden van de droom te kunnen genieten?… Pak een emotie van blijdschap of weerstand aan… Kijk wat de emotie met je doet… Zie je nu waar je blij van wordt of zie je nu juist hetgeen wat jou tegenhoudt om jou dromen waar te maken… Nu weet je wat je moet doen… Pak je je droom met beide handen aan of moet je nog iets opruimen voor je verder kunt?… Geniet nog even van dit moment… Open dan nu je ogen en ga aan de slag… Jij weet nu wat goed voor je is en waar jou hart ligt… Volg dat gevoel en maak je dromen waar!

Yes, het is gelukt!

Wat een opluchting als de test dan eindelijk een positief signaal afgeeft. Op dat moment gaat er vanalles door je heen. Je bent opgelucht, super blij, ontzettend spannend en onzeker tegelijk. Er komt gelijk veel op je af en ik kan me voorstellen dat je ook gelijk met veel vragen loopt, zeker als het je eerste kindje is. Wat moet er nu geregeld worden? Wat kan en mag ik allemaal wel of niet? En nog veel meer. Misschien ga je wel gelijk op zoek naar die fantastische kinderkamer. Of ben je al zo beroerd van de hormonen dat je liever lekker je bed induikt. Alles is oké. Neem je rust waar het kan, want die krijg je niet meer terug op de manier zoals je die nu gewend bent.

Ben je erg misselijk dan is er een hele fijne cupping oil Morning Sickness. De olie helpt je tegen die nare misselijkheid. Een cupping oil wil zeggen dat je 1/2 druppels olie op je handen doet. Even goed je handen over elkaar wrijven en van je handen een kommetje maken en voor je gezicht houden. Nu een paar keer diep inademen en daarna je handen wassen met zeep om de overige oliën van je handen te wassen. 

De eerste 3 maanden van je zwangerschap is alles nog erg onzeker. De eerste echo’s zijn spannend en tegelijk ook super leuk. Zo zie je hoe ver je bent en wordt de uitgerekende datum rond de 12 weken bepaald. Ondertussen groeit de kleine heel snel en is dit ook een periode waarin er nog veel mis kan gaan. De hormonen veranderen je lijf, er gebeurt ook zoveel tegelijkertijd. Alsof alle systemen in je lichaam ineens omgezet worden naar een babyfabriek. Deze periode gebeurt er energetisch ook veel in je systeem en sta je soms onbewust veel meer open voor energieën van anderen. Je wordt gevoeliger en dat kan niet altijd fijn zijn. De cupping oil First 3 Months zorgt ervoor dat je bewust contact gaat maken met je kindje en de olie beschermt je hiernaast voor de energieën van anderen. Van de olie kun je ook een druppeltje op je buik smeren en je handen op je buik leggen en met aandacht naar je kindje gaan. De band opbouwen begint nu al.

De periode daarna gaat het voor je kindje om groeien. Het is een periode om een nog stevigere band te krijgen met jouw kleintje. Je kunt je met je kleine verbinden door 3 Till 9 Months olie te gebruiken om te cuppen of om een aantal druppels op je buik te smeren en met je aandacht naar je kindje te gaan.

Nu je kindje zo ongelooflijk hard groeit kan dit jou veel energie kosten. Neem regelmatig tijd voor jezelf. Even lekker op de bank/bed liggen en een filmpje kijken, naar de kapper, neem een massage, lees een boek of doe iets anders waarvan jij ontspant. Je kindje heeft het nodig dat jij je rust neemt, zo kan hij nog sterker groeien. Een balans vinden tussen ontspanning en inspanning is in deze periode best lastig. De ene dag lijk je alles aan te kunnen en de andere dag ben je niet vooruit te branden. Levert dit je stress op of kom je afgepeigerd uit je werk? Dan kun je kiezen voor Be Chill olie. Deze kan je helpen om meer te ontspannen en is heerlijk om te gebruiken voor het slapen gaan. Door goed te slapen geef je je lichaam en hoofd rust. Geef je er maar aan over en accepteer dat je nu even niet alles kunt. Er komt echt weer een moment dat je alles kan wat je wilt.

Ervaar je wel een dipje, ben je veel moe en zie je het even niet meer zo zitten, dan kun je met Energy jezelf weer een lekkere oppepper geven. Door de citrusgeuren wordt je in een keer weer helemaal blij. Daarnaast zit Arveden in de mix die ervoor zorgt dat je weer sterk gegrond en stabiel bent. Dit is sowieso een lekker blend om in huis te gebruiken gedurende je zwangerschap. Je creëert hiermee het zonnetje in huis die iedereen blij maakt.

Geniet van deze periode want voor je het weet staat je leven even helemaal op zijn kop. Kies in deze bijzondere tijd voor jezelf en gezin en maak voor jezelf de juiste keuzes. 

Zwanger en de griep

Tijdens je zwangerschap komt het best wel eens voor dat je verkouden wordt of de griep krijgt. Gelukkig is dit bijna altijd onschuldig, maar vertrouw je het niet, vraag het dan altijd even na bij je verloskundige.

Als je verkouden bent of de griep hebt is de meest natuurlijke manier ter verlichting een opengesneden ui in je buurt te leggen. Nu snap ik dat dit misschien niet de meeste fijn geur om je heen is. Wat ook natuurlijk is en je kunt gebruiken tijdens een verkoudheid is de Cold&Flu cupping oil. Deze is gebaseerd op Kruizemunt, Roselina, Citroen en Grove Den olie. Het is een milde variant om je te ondersteunen tijdens je verkoudheid of griep. 

Daarnaast is het belangrijk voor je herstel om je rust te nemen. Je lichaam is druk aan het werk om het virus uit te schakelen. Als je je lichaam goed laat uitzieken is er een minder grote kans dat je met 2 weken weer verkouden bent. En daarnaast ben je ook nog sneller over een verkoudheid of griep heen met meer rust. 

Bevallen en etherische oliën

En dan is ineens die dag daar. De dag waar je al een tijdje op zit te wachten of de dag die je eigenlijk nog niet had aan zien komen. Hoe een bevalling begint, verloopt en eindigt is bij iedereen anders. Waar je al die tijd naar uit hebt gekeken gaat nu beginnen.

Het kan rustig opbouwen en de tijd nemen of ineens heel snel gaan. Je hebt hier geen invloed op. Alleen als je te gespannen of gestrest bent kan het voorkomen dat je de bevalling stagneert. Jezelf helemaal openen en overgeven aan de situatie kan ook best lastig zijn. Tijdens de bevalling gaat de baby dwars door het eerste chakra en dat is voor veel vrouwen een hevige gebeurtenis. Het visualiseren dat je als een bloem open gaat kan hierbij helpen. Daarnaast kan de Delivery Day geurfrequentie je hierbij helpen. De olie zorgt ervoor dat het gladde spierweefsel van je baarmoeder geactiveerd wordt. Ook creëert de geur een warme en liefdevolle sfeer in de geboortekamer. Laat de baby maar komen!

Kraamperiode

Na de bevalling gebeurt alles als een rollercoaster om je heen. In de kraamweek zie je waarschijnlijk al wat visite. Is er een kraamverzorgster om jou en de baby te ondersteunen waar kan. Komt de verloskundige om de dag langs om te checken hoe het met je gaat. Daarnaast ontvang je nog bezoek van het consultatiebureau en zijn er nog regeldingen met de gemeente en zorgverzekering. Daarnaast is het een heerlijke week om lekker met je baby bezig te zijn en met hem of haar een band op te bouwen. Je leert ook hoe je je baby het beste kunt verzorgen. Het is ook belangrijk om voldoende rust te nemen tussendoor. Je lichaam moet herstellen van de zwangerschap en bevalling.

Als de kraamweek om is en je het idee hebt dat alles lekker verloopt en er is een beetje ritme, komen de regeldagen ineens om de hoek kijken. Hierbij vraagt je baby ineens veel meer tijd van jou, op alle momenten van de dag, om te zorgen dat hij (bij borstvoeding) meer  voeding per keer binnen krijgt. Je productie gaat omhoog. Dit zijn over het algemeen slopende dagen en dan is het fijn als je partner, familie of vrienden er zijn om voor jou eten en drinken te maken en je eventuele andere kids op te vangen. Als de regeldagen om zijn, gun jezelf dan ook nog even een paar dagen wat rust voordat je weer verder gaat met dingen oppakken. Jullie hebben nu waarschijnlijk een nieuw ritme waar jullie allebei weer aan moeten wennen.

Darmkrampjes komen af en aan bij baby’s. De darmpjes moeten nog wennen aan het eten dat zij binnen krijgen. De ene baby heeft hier meer last van dan de andere. Een heerlijke olie om je baby dan mee in te smeren is Muizenbuik. Deze olie is speciaal voor de kleine baby’s. Het zorgt voor ontspanning bij je baby. Ook heel fijn om te gebruiken als je kindje wat onrustig is. 

Je kleine baby groeit waarschijnlijk super snel en leert heel veel in een korte periode. Maak er samen een gezellig tijd van en probeer te handelen op gevoel. Jij weet het beste wat je kindje nodig heeft.

Babymassage

Je baby masseren geeft je kindje een geborgen gevoel. De aanrakingen met jouw handen zorgt voor ontspanning bij je baby. In het begin kan een massage bij je baby een extra prikkel zijn. Je baby is namelijk nog helemaal niet gewend om gemasseerd te worden. Je zult dan ook zien dat je kindje snel begint te mopperen. Dit is niet erg, maar stop wel als hij aangeeft dat het genoeg is. Hierbij respecteer je zijn grenzen. Je zult zien dat hoe vaker je het doet hoe meer je baby ervan zult ontspannen. Vaak kun je het beste rond de 10 weken na de bevalling beginnen met het masseren van je baby.

Is je baby te vroeg geboren/heeft het in een couveuse gelegen? Je kunt dan met babymassage beginnen vanaf 10 weken na de uitgerekende datum. 

Begin met het masseren van de benen, dit gaat vaak heel goed en vinden baby’s fijn. Vergeet hierbij ook de voeten niet. Daarna kun je gaan uitbreiden naar buik, armen, rug en gezicht/hoofd. De buik vinden baby’s vaak nog het lastigst. Dit is een gevoelige plek. Je zult het zelf ook gek vinden als iemand op jouw borst ineens zijn handen legt. 

Een hele fijne zachte olie om mee te masseren is Konijntje Zacht massageolie. Deze olie is geschikt vanaf 12 weken. Dit is een reinigende basisolie waar je zo je baby mee kunt masseren of waar je naar behoefte een druppels etherische olie van de kids-lijn aan toe kunt voegen. Bekijk bij de kids-lijn welke olie er op welke leeftijd geschikt is. 

Voor een flesje van 100 ml basisolie kun je de volgende hoeveelheden aanhouden:

  • 1 tot 3 maanden: maximaal 1 druppel, maar beter nog geen etherische olie gebruiken.
  • 3 tot 6 maanden: maximaal 3 druppels.
  • 6 tot 12 maanden: maximaal 5 druppels.
  • vanaf 12 maanden: maximaal 8 druppels.
  • vanaf 2 jaar: maximaal 10 druppels

Om jezelf de beste technieken aan te leren is het verstandig om bij iemand een babymassage cursus te leren. 

Zwanger bevallen baby tips: Belangrijk om te onthouden

Voor alle zwangerschaps oliën geldt dat ze verdund zijn met Jojoba Olie of alcohol. Hierdoor worden de concentratie etherische olie lager en kan er op een veilige manier gebruik van gemaakt worden tijdens de zwangerschap. Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor het juiste gebruik van de oliën. 

De kids-oliën zijn niet verdund. Gebruik ze alleen in de hoeveelheden aangegeven op de gebruikerslijst die je bij je bestelling krijgt. Begin altijd met 1/2 druppels en bouw het daarna op tot de gewenste geursterkte en tot de maximaal aangegeven druppels. Bij je kind ben je altijd zelf verantwoordelijk voor het juiste gebruik van de oliën.

Daarnaast is zwanger bevallen baby tips uit eigen ervaring geschreven en niet bestemd voor medische doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.